Vica tegnap meglátott az Aldiban egy perecet, úgyhogy ma nem volt kérdéses, hogy a délelőtt sütéssel (is) fog telni. Az eredeti receptet itt találtam. Szeretem ezt a blogot, nagyon jó dolgokat lehet találni rajta.
Én sokkal egyszerűbben oldottam meg a dolgot - nem szoktam liszteket keverni, inkább egyszerűen a Naturbit glutén- és búzamentes lisztkeveréket használom, nekem ez bevált. Amit még változtattam, hogy instant élesztőt használtam, így nem kellett felfuttatni.
Szóval robotgéppel összedagasztottam 270 g lisztet, 1 cs szárazélesztőt, 1 ek utifűmag héjat, 1 tk cukrot, 1 tk sót, 2,5 dl langyos vizet és 3 ek olajat. Kb egy órát kelesztettem egyben, majd 4 perecet formáltam belőle és 60 fokos sütőben még kelesztettem további 20 percet. Ezután olivaolajjal megkentem (legközelebb lehet, hogy margarint fogok választani hozzá, mert az olivától elég karakteres íze lett) és 175 fokon sütöttem, amíg szép színe nem lett. Ezután tettem rá a sóhabot, ahogy a blog írja (3 ek víz, 2 ek rizsliszt és 1 ek só) - ez a mennyiség két ilyen adag perecre is elég. A sóval még egy kicsit sütöttem, aztán már készen is volt.
Nagyon egyszerűen elkészíthető és az eredmény önmagáért beszél. :)
Kívül ropogós, belül finom puha lett, ráadásul akkora lett egy, hogy Vica eljutott a "miért csak ilyen keveset sütöttél" kérdéstől addig, hogy a sajátja egyharmadát végül átengedte Ferkónak. Szóval kiadós tízórait sikerült belőle összedobni viszonylag kis munkabefektetéssel, ami gluténmentes péksütinél nagy szó :)


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése