Ezt a receptt régóta készítem gluténmentesen. Drága nagymamám imádta, pedig a kiválasztásánál egyetlen szempont dominált, a klasszikus mézesekkel ellentétben ezt nem kell pihentetni a sütés előtt.
A recept: 70 dkg liszt (ez gluténmentes lisztkeverék nálunk), 30 dkg cukor, 2 dl méz, 4 tojás, csipet só, fahéj, szegfűszeg (én ezt kihagyom, mert nem szeretem benne). Csak össze kell gyúrni és lehet nyújtani és sütni. Nekem kicsit most túl omlós lett, anya javaslatára legközelebb eggyel több tojásból sütöm. Viszont elképesztően finom.
A folyamat:
![]() |
| Kinyújtjuk a tésztát |
![]() |
| Formákat szaggatunk belőle |
![]() |
| És megesszük :) |



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése