2016. február 28., vasárnap

Fahéjas cukorba forgatott muffin

Találtam egy nagyon jól hangzó - eredetileg francia - muffinreceptet itt. Mivel francia, eredetileg finomliszt, tej és vaj van benne, ami nálunk tabu, ezért kicsit átalakítottam. Az eredmény viszont így is zseniális.

Előkészületnek a sütőt 175 fokra fel kell melegíteni, illetve egy 12 formás muffinsütőt kivajazni (én margarinnal csináltam).

24 dkg rizslisz
12 dkg cukor
2 tk sütőpor
csipet só

A fentieket egy táálban össze kell keverni.

1 tojást felverünk, aztán beleteszünk 1,5 deci mandula- vagy rizstejet és 6 dkg olvasztott margarint, aztán az egészet belekeverjük a száraz keverékbe, és kiadagoljuk a tésztát a muffinsütőbe. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A forró muffinokat 6 dkg olvasztott margarinnal meglocsoljuk és 6 dkg cukor és fél tk fahéj keverékébe forgatjuk.

Búzaliszttel biztosna kicsit kevésbé omlik szét, de így is nagyon finom lett :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése